Już za dwa tygodnie świeżo upieczeni absolwenci SGH będą mogli wziąć udział w graduacji. Ubrani w togi i birety otrzymają listy gratulacyjne z rąk Rektora, a także wezmą udział w zdjęciu grupowym (jak i pewnie znacznie liczniejszych zdjęciach indywidualnych – wszak taka okazja może powtórzyć się dopiero po ukończeniu kolejnych studiów).

Tegoroczna graduacja będzie miała jeden nowy element. Być może nie wpłynie na to, w jaki sposób będzie przebiegała sama uroczystość, ale z pewnością sprawi, że komuś innemu będzie lepiej. W dniu graduacji zamierzamy – a konkretnie Centrum Kariery i Relacji z Absolwentami, organizator uroczystości – zbierać karmę dla zwierząt oraz słodycze.

Każdy absolwent będzie w ten sposób mógł podzielić się swoją radością z kimś innym, jeżeli tylko zechce. Specjalnie przygotowane kosze będą czekały tego dnia (1 grudnia) w sali 152, zachęcamy do wypełnienia ich po brzegi! Słodycze przekazane zostaną podopiecznym Centrum Alzheimera, zaś karma trafi do Fundacji Azylu pod Pism Aniołem. W grudniu jest zima i są Święta – stąd przyda się i karma, i odrobina słodyczy.

Pomysł takiej akcji przywieźliśmy z Katowic – z Wydziału Finansów i Ubezpieczeń tamtejszego Uniwersytetu Ekonomicznego. W uroczystości ukończenia studiów każdorazowo udział brało kilkuset studentów i studentek. Każdy przynosił coś słodkiego. Po zakończeniu uroczystości pracownice dziekanatu miały kilkaset czekolad i innych słodyczy, które przekazywały do zaprzyjaźnionych ośrodków. U nas rolę dobrych dusz wziął na siebie zespół Centrum Kariery i Relacji z Absolwentami. A my (DSM) cieszymy się, że możemy pośrednio wziąć udział w tej inicjatywie.

Współpraca: Kinga Polak-Gibuła, Centrum Kariery i Relacji z Absolwentami

(Visited 282 times, 1 visits today)
The following two tabs change content below.
prof. SGH dr hab., prodziekan Studium Magisterskiego SGH, kierownik Zakładu Bliskiego Wschodu i Azji Środkowej, Kolegium Ekonomiczno-Społecznego SGH

Ostatnie wpisy Katarzyna Górak-Sosnowska (zobacz wszystkie)